nuffnang

Teme's GANG

Bersama siapa di AKHIRAT?

Assalamualaikum... 

Pada suatu hari en...
teme nak tidur dah time tu..
alang-alang nak shutdown laptop.. terlintas dalam benuk sanubari (skali skale nak sastera sikit en) "nak blog-walking la kejap ^_^"
bace blog-blog orang.. best dapat bace penulisan korang walaupun teme terkejut beruk dengan music player yg kuat.. 

then....



 okay.. kebanyakan akan berpendapat "teme.. typical guy.. jealous.." "suke hati aku lah.. 'minat2 gitu je'" "haram ke??" dan lain-lain pendapat (errr... kalau nk tulis kat comment box teme xkisah =.=" silakan..)

Dari Anas bin Malik r.a berkata:
 “Ada seorang lelaki bertanya kepada Nabi saw “ Bilakah hari kiamat akan berlaku wahai Rasulullah?” baginda menjawab, “Apa yang telah kau persiapkan untuknya?” Lelaki itu menjawab, “Aku tidak mempersiapkan banyak solat, puasa, ataupun sedekah. Namun aku mencintai Allah dan RasulNya.” Maka beliau bersabda: “Kamu akan bersama dengan orang yang kamu cintai.” 
(Imam al-Bukhari dan Muslim)



xsalah kita minat sesuatu.. tapi ingat.. 
  • brape kali kite sebut nama Zayn Malik(kesian Zayn, jadi target =.=.. sorry Zayn) dan berapa kali kita sebut nama Allah dan Rasulullah harini?.. mane lagi banyak?
  • kita nyanyi lagu Zayn setiap hari(Zayn lagi).. tapi brapa kali kita bukak Al-Quran dalam sehari?


Wallahualam~~ i made this post because i care.. 
sorry kepada sesiapa yang "terkait" secara lansung atau tidak lansung... terutamanya Zayn :P
^_^



 hyeeee directioners/directionators.... peace~~~~


31 comments:

  1. ahha, tgumbs up teme.. setuju lah sangat,pening kadang2 .. suka hadis yang disertakan itu sentap.
    jzkk tok ingatn, keep it up .. barakallahufik!

    ReplyDelete
  2. nice post. peringatan yang baik untuk semua :)

    ReplyDelete
  3. aku 500% setuju!!!! serious weyh..ade org minat ngan one directioners sampai tahap gibbon! hahaha btw teme nice post..congrats..

    ReplyDelete
  4. best. simple je. bermakna
    terima kasih~ :)

    ReplyDelete
  5. nice touch teme~ post terbaik! good mesej!

    ReplyDelete
  6. :D mata bersinar2 tak tahan tu

    ReplyDelete
  7. Thumbs up teme! Thanks sbb dah sedarkan saya :)

    ReplyDelete
  8. haha. jzkk teme!
    btw, plg suka doodle yg terakhir esp tang bersinar mata tu.
    peringatan yang baik dgn penyampain yg easy going. mgkn lepas ni kena censored sikit dgn contoh kot =,= tak pasal2 zayn malik tersedak byk kali ^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah~~ sian plak kat saudara zayn XD...
      lpas nie wat lee min ho plak :P

      (ceh teme.. tahu jgak~~)

      Delete
    2. Seniorr! ^_^ xsangka abg ada blog best camni.. Alhamdulillah~~ lame dah xdgr tazkirah klakar abg :P.. Hope to hear it from you again kalau ade rezeki.. Skali skala mai la sini bagi tazkirah ^_^

      Delete
  9. hahahahaa... mate teme comel... hak3... btw.. post nih memang menyedarkan.. bukan zayn je... tuh, hak yang tergile2 korea tuh....

    ReplyDelete
  10. comellah teme ni ~
    lagi2 yg gambar last...hehe
    ana rase teme lg comel dr makhluk2 di atas
    hahah
    benar belaka apa yg nta katakan
    dlm Al-Quran Allah dh ckp,
    perempuan pun kene tundukkan pandangan
    bukan untuk lelaki sahaja tau
    rujuk surah An-Nur 30-31
    ni kalau dh smpai mengaku 'boyprengg' (ape punye bahase)
    jaga pandangankah itu ??
    =.=

    ReplyDelete
  11. Directionators ? Mana ade perkataan tu . Directioners je ade

    ReplyDelete
    Replies
    1. yea?? ni adik sy r bagi salah maklumat nie... hish..
      nk kene nieh!

      Delete
    2. Ada.Directionators tuk peminat fake one direction menurut pengetahuaan saya la...

      Delete
    3. Directionators tu rasanya gelaran bagi org yg baru mengenali 1D. Directioners tu bagi peminat yg loyal gila. Rasanyalah..

      Delete
  12. perkongsian yg menarik.kesimpulan disini.artis bukan lah idola yg terbaik.ambiklh sec berserdhna

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi.. ada juga artis yg kita boleh buat contoh ^_^.. kan3?

      Delete
    2. Sokong!!! Mcm Wardina, and ahli2 kumpulan VE & ruffedge yg dah tubuhkan team nasyid "al-mawlid"

      Delete
  13. tu belom citer bab KPop..
    hahahhahha...
    sendiri gelak,sendiri ingtlh adik2...

    gud advise ;)

    ReplyDelete
  14. nice. thanks sbb ingat kan. baru sedar harini tak sentuh al-quran. tapi dgar + hafal lagu dan dance kpop smua. alquran pun tak hafal mcm ni. thanks. mmg superb :)

    ReplyDelete
  15. Nice way of da'wah =) bgus,,congrats
    Btw,I listen to kpop sometimes but its just one of music genrae that I like,bukan kipas susah mati pun.kpop doesn't harm u.but dpend on u how u look on music.music just a music.bukan perkara g kita ptot agongkan.
    Lg 1,xphm npe org minat one direction.*maybe diri dah matang tlebih.haha* jk.

    Nice blog.akan ku follow stiap post nti =D

    ReplyDelete
  16. Adik teme pun minat one direction kan?

    ReplyDelete
  17. Adik teme pun minat one direction kan?

    ReplyDelete
  18. gud job teme :-) insya-Allah bantu bnyk masyarakat kat luar sana...

    ReplyDelete
  19. teme, nk mintak copy hadis di atas ye..tq. pape pun nice la entry teme ni.. nanti wak n post bebanyak lagi eh hhehe (cam teme ni xde kje len nk wak je an, sori teme)

    ReplyDelete
  20. teme, mintak copy hadis d ats ye..trmksh

    ReplyDelete
  21. Nicely done:) Print , tampal kat notis kolej , harap menyedarkan saudara2 ku:)

    ReplyDelete
  22. terkena bataang hidung. tq . bermanfaat

    ReplyDelete

HOT POST!!