nuffnang

Teme's GANG

Mata tu Anugerah :)














BEBERAPA JAM KEMUDIAN.....




okay... let me start with...
  • sape yg rase maksud pada cardboard sicomelbuta tu sama sebelum dan selepas?
  • and sape yg rase maksud pada cardboard sicomelbuta tu berbeza sebelum dan selepas?
bole jelaskan jawapan korang? :)

okay... jawapannya... berbeza (padahal korang memang dah agak... cis... just make me feel good by saying "ooohhhhh... yeke teme?" okay?) explaination die mcm nie...
  • side1 of the cardboard "saya buta tolong saya ok? tq" : si buta ni nak bagitaw org yang lalu lalang yang dia seorang yang buta dan ingin meminta jasa baik utk bersedekah dan membantu org buta sepertinya....
  • side2 of the cardboard "hari ini sangat indah!! :) dan saya tidak dapat melihatnya" : maksudnya, harini cuaca/persekitaran/pemandangan sangat indah, kita patut bersyukur kerane dapat melihat semua tu... dan si buta ini berjaya memberi mesej supaya orang memberinya bantuan, tanpa bersedih atau merasa kekurangan yang ada pada dirinya.. die tak cakap pun die buta kan?... LEBIH GEMPAK KAN? SBB TU LA ORG MENGHARGAI SIBUTA NI....
alhamdulillah... dengan nikmat melihat ni... teme boleh continue drawing :) syukurrr....

pss: siap korang kalu teme nmpak ade org pura2 buta kat tepi jalan n pakai ayat ni!! cis...

9 comments:

  1. wowwowow..best2!

    ReplyDelete
  2. ada video dow kat utube pasal bende ni
    anyway thnks teme

    ReplyDelete
  3. btul2... ade dlm 3-4 video y berlainan...
    ideanya daripada seorang pelukis bernama samaran "nayzak", seorang muslim :)

    pastu ramai yg buat video... termasuklah USM yg una idea ni utk masuk pertandingan.... dasyat.. nasib baik x menang....

    but this is my art work :D.;.. saje try2 lukis..

    ReplyDelete
  4. HWOO...BEST GILERR...CITERR DYE...

    ReplyDelete
  5. crite die panjang tp aq da try ringkaskan... ringkas kan?

    ReplyDelete
  6. tetibe sedih :(

    http://iamsaya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. copyright ayat tu...hehehe

    p/s: seronok singgah blog ni...lambat sgt ke nak tahu kewujudan blog ni?

    ReplyDelete
  8. ada cerita pasai ni kan? da pernah baca dulu. nice one!

    ReplyDelete

HOT POST!!