nuffnang

Teme's GANG

COMPARE ourselves

pernah..... atau sering kali,
lepas exam, kita tengok result online...


TIBA-TIBA....
ada satu bisikan dalam diri, kononnya nak tenangkan hati..

*contoh semata-mata.. teme  tak pernah tido dlm kelas tau.. (ok i lied.. maaf zahir batin)


kita mungkin tak perasan...
tapi hakikatnya, kita selalu "PUJUK" diri kita dengan cara yang salah, cara lapuk..
by saying, 
"Relax.... there are many people that are worse than you..."

sampai bila-bila pun tak habis...



"Show us the straight path .The path of those whom Thou hast favoured; Not the (path) of those who earn Thine anger nor of those who go astray."-Al-Fatihah [1:6&7]



and as we all know.. 
  • There will ALWAYS be people that are WORSE than us
  • There will ALWAYS be people that are BETTER than us


*jamban tu tak bersalah.. saje nak promote jamban, banyak berbakti dalah hidup manusia.. takde kaitan dgn yang hidup atau meninggal dunia..


sebab tu ayat "The path of those whom Thou hast favoured".. FAVOURED = past tense.. contohi hamba-hamba Allah yang terdahulu..

bukanlah bermaksud kita tak boleh nak contohi mereka yang masih hidup.. cuma kita tak tahu bagaimana pengakhiran hidup mereka.. adakah di jalan Allah atau sebaliknya..

akhir kata...

majulah sukan untuk negara
Jom sama-sama menuju kejayaan
akhirat & dunia

wallahualam~~

HOT POST!!