nuffnang

Teme's GANG

ARE YOU ONE OF THEM? :)

assalamualaikum (dengan gaya peace)

Seriously, teme nampak "PROBLEM" ini selalu sangat berlaku..  i must do something because, such conduct deserves a reprimand from someone..
yelah.. tak semua maklum pasal perkara yang betul/salah yang kita lakukan hari-hari.. itulah guna kita saling tegur-menegur :) nak masuk syurga sama-sama kan?
so, i came out with this doodles...
(ya Allah, mintak2lah teme tak hilang banyak kawan selepas publish post nie, sesungguhnya berjuang di jalan Mu lebih utama yaAllah , amin)

okay... this is the story... just imagine.. (malas nk buat cerita panjang2 :P )



meanwhile..........


SUDDENLY!!!

buat sesiapa yang masih xtahu :) di sini teme nak tegaskan..


  • bersentuhan sesama lelaki-wanita tanpa pertalian darah (mahupun sepupu) adalah haram :)
  • tunang bukan tiket untuk berdating and what so ever.. "alamak aiii.. nak kenal peribadi tunang kot, xkan xboleh? kitorang ajak kawan ramai2 teman kitorang, baru xtimbul fitnah gitu".. senang je, caranya kita bayangkan Rasulullah join kita dating, agak2 baginda suka tak keadaan macam tu?
  • orang yang bersubahat juga akan berkongsi dosa :)

DO SOMETHING AT THE MOMENT YOU STILL HAVE THE CHANCE...

  • if ALLAH ask you... "you were not wearing something to cover your hair eventhough you know that covering your hair is COMPULSORY" what r your reasons??
  • if ALLAH ask you... "why were you touching each other (men and women without blood relation) eventhough you know it is FORBIDDEN?" what is your answer??
  • if ALLAH ask you... "obviously, you were SUPPORTING your friend committing sins (dengan cara 'like' dan pujian2 ke atas maksiat)" what r your reasons and answers??
  • if ALLAH ask you... "why were you just OBSERVE the sins that occured in front of you eventhough you have many ways and medium to reprimand them??" what r you going to answer??
  • and my question is.... who're going to help you delete those "naughty" photos of you when you're dead??? ONLY YOU know your password right??
you may post your answers here, just in case you wanna "practice" answering all those questions..
or
start doing "something" to avoid those questions from burdening you AFTERLIFE...

and remember......
Maka barangsiapa mengerjakan kebaikan sebesar zarah, nescaya dia akan melihat (kebaikan)nya. Barangsiapa mengerjakan kejahatan seberat zarah, nescaya dia akan melihat (balasan)nya. (Al-Zalzalah 7-8)
OW yeah, you may share if you want to :)

SAY NO TO JAHILIYYAH ^_^

HOT POST!!