nuffnang

Teme's GANG

Tutti frutti

HOIII!!!
Assalamualaikum..!!!


or just post it on teme's page
thanks!!! :D

16 comments:

  1. hahaha..betol..baskin robins pon same..ada ura2 cakap ada wain dalam aiskrim tu..jadi was2..=D better takyah makan..

    ReplyDelete
  2. salam

    mkn askrem mesia je. buat sndri ;P

    ReplyDelete
  3. tu lah... kat web die kate ade halal dari USA.. tp.. mane logonye?? kalau halal USA boleh.. xkn nnk tmpal logo halal msia pn xleh? kn senang sket muslim2 kt sini :)

    ReplyDelete
  4. I suggest that you send an email regarding on their halal status. Its no use just talk without an action. If its not halal, surely Jakim will ask them to close immediately. Maybe they just dont show their halal status. Many food premises do that. Even if its halal, are you sure that the cooking area are clean enough? Have a solid proof before doing any blogging post. You might get sue by what you said.

    ReplyDelete
  5. tak pernah rasa..so x tau..ini baru tau..thanks..

    ReplyDelete
  6. Buat air manis, taruk dalam peti ais. Esok dah jadi ais krim. Lagi sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sokong..lg yakin kita sendiri yg bikin..halal or bersih kita yg buatkn..hehehe

      Delete
  7. yeahhh!!!!! terbaik!!! aiskrim homemade!!!!!
    so mmg xde or perasan tanda halal la nie???
    nmpaknye.. mmg sy xleh la merase

    ReplyDelete
  8. teme,apa kata teme gi mintak ingredient kat pekerja tutti frutti ni. kalau kat australia ni, kalau kita rasa was-was, boleh mintak ingredient kat sesebuah restoran/kedai tu. kadang2 diorg ni tak apply halal dari JAKIM sbb leceh, kadang2 jgk dah apply tapi mungkin proses makan masa.

    ReplyDelete
  9. teme,,, tuti frutti ni kwn kpd kwn sye pye mak la..
    owner dye melayu...

    ReplyDelete
  10. yup.. ade dngar gak pasal tauke die tu..
    tp.. ramuan sume dari mane?
    and kalau tauke islam, xsemestinya xpayah letak logo halal kan? :)
    sbb xsemua org tahu yg tauke die melayu :)

    ReplyDelete
  11. aah laaah, i just realize this. kena concern pasal benda2 ni. small things that make huge difference. i'll try to search the logo next time around. but ya, i do think write a letter could be one of the way. bcs there was once a muslimah who was not pleased with carrefour (not sure branch mana) bcs diorang susun arak kat tgh2 hallway smthng and she wrote a letter abt it, email it to cre4 and they did take action! try lah teme ;)

    ReplyDelete
  12. yeah i just had a seminar with the Franciscor of Tutti Fruti...basically tutti fruti is a malaysian product but it is only rectified by only th Islamic food and beverage America society with is recognize by JAKIM...so its halal...for now it is just waiting for JAKIM to come out with their HALAL certificate

    ReplyDelete
  13. VIEWERS!!!
    maklumat terbaru! :D
    ada sorang fan di page teme kata yg logo halal akan ada di tutfrut di bangi :)..
    mungkin satu Msia pn in progress kot?

    ReplyDelete
  14. Hi.. Tutti frutti ni sebenar nyer Imported product.. Actually dia dah di certified kan halal by Islamic Service of America (ISA) sbb dia mmg fr US pon... Dan ISA ni pun mmg badan yg di recognised kan oleh JAKIM.. Ada setengah outlet TF ni dorang display sijil halal from ISA tu... Ada setengah x display.. Tu yg saya perasan la.. So bila JAKIM dah recognised rasa nyer x de masalah kot dr segi halal haram... Lagi pun TF ni dibawa masuk oleh NAZA which owned by malay muslim... X kan la dorang nak pedajal kita kot kan... Mmg x de kat website TF tu logo fr ISA.. Cuber check out kat outlet... Selalu nyer ada kat dpn counter... nway, ni ada link from JAKIM for your reference... By d way, terbaca kat fb TF, JAKIM punyer sijil in d process...
    http://www.halalpages.com.my/JakimAffiliatesUSA.asp

    ReplyDelete

HOT POST!!